Mobile Week Barcelona presenta les 10 creacions artístiques protagonistes de la setmana de l’art digital de Barcelona

  • Les propostes artístiques s’exposaran entre el 20 i el 26 de febrer en alguns dels edificis més emblemàtics de Barcelona
  • La iniciativa promoguda per Mobile World Capital Barcelona, comptarà a més amb 10 diàlegs i 10 rutes que traslladen l’impacte de la transformació digital als 10 districtes de Barcelona

 

Barcelona, 16 de febrer de 2017.- Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha presentat les activitats artístiques de Mobile Week Barcelona que, entre el 20 i el 26 de febrer, s’exposaran a alguns dels edificis més emblemàtics dels 10 districtes de la ciutat de Barcelona. En un acte celebrat al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Aleix Valls, CEO de MWCapital, juntament amb Jaume Collboni, segon tinent d’alcaldia a l’Ajuntament de Barcelona i direcció de l’Àrea d’Empresa, Cultura i Innovació, Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), i Juan Baselga, director de Màrqueting i Corporate Engagement de MWCapital, han donat el tret de sortida d’aquesta nova iniciativa que uneix el món digital amb un dels sectors clau a la ciutat de Barcelona: la cultura.

Durant l’acte, els 10 joves artistes que han elaborat les peces artístiques de Mobile Week Barcelona han presentat públicament les seves obres. Totes les peces, basades en la combinació de l’art i la innovació, tenen com a un únic requisit que estiguin inspirades en la transformació digital per apropar la tecnologia mòbil a la ciutadania a través de l’art. El resultat és una proposta innovadora que reuneix instal·lacions artístiques, pintura, fotografia, collage, vídeo-art, entre altres. Després de la presentació, els assistents han visitat l’obra exposada al MNAC (#PLUG, d’en Gastón Lisak) i han realitzat un recorregut per la ciutat per conèixer les peces de Xavi Julià i Daniel Armengol, una de les quals està exposades a la plaça Catalunya.

 

Els 10 artistes de Mobile Week Barcelona

Marta de los Pájaros / Obra: Barcelona Un-published

Tipus: Art Contemporani

On: Museu Ciències Naturals de Barcelona, (Sant Martí)

Descripció: Mitjançant un collage, “Barcelona Un-published” pretén explorar la capacitat que té la tecnologia de transformar el paisatge urbà d’una ciutat. Present i futur es reuneixen a aquest collage per mostrar una imatge de ciutat intangible i orgànica com a resultat de l’impacte que la revolució digital està tenint sobre ella.

 

Daniel Armengol / Obra: I am a strage loop

Tipus: Instal·lació

On: Mobile World Centre, (Ciutat Vella)

Descripció: Un mirall reflectint-se en un altre mirall. Una selfie com a projecció d’un mateix. El que aparentment és una pantalla utilitzant un mòbil com a eina per l’autoretrat, és en realitat un smartphone utilitzant una pantalla per veure el seu reflex. Psicodèlica.

 

Gastón Lisak / Obra: #PLUG

Tipus: Instal·lació interactiva

On: Museu Nacional d’Art de Catalunya, (Sants-Montjüic)

Descripció: #PLUG és una instal·lació interactiva que visualitza a temps real la vida d’un #hashtag a twitter. Una peça que reflexiona sobre l’ús i la dependència dels dispositius digitals, convidant al visitant a formar-ne part.

 

Fèlix Vinyals / Obra: Orwell 3000

Tipus: Instal·lació i videoart

On: L’Auditori, (Eixample)

Descripció: Amb una instal·lació de videoart es presenta “Orwell 3000“: un nou concepte de marcapassos que revolucionarà la manera en que els dictadors podran governar el seu règim totalitari.

 

Alicia Way / Obra: Cronos

Tipus: Videoart

On: Institut Químic de Sarrià, (Sarrià-Sant Gervasi)

Descripció: La transformació digital de Barcelona es pot interpretar mitjançant el canvi d’hàbits dels seus ciutadans. ‘Cronos’, representat en un rellotge que mesura el temps de Barcelona, crearà un mapa circular on es representa la nostra mirada de la ciutat, a través de la condensació de múltiples òptiques.

 

Sovni / Obra: Barcelona, somni profund

Tipus: Videoart

On: Parc Tecnològic, (Nou Barris)

Descripció: Sèrie d’imatges de la Barcelona insòlita interpretades per l’algoritme DeepStyle de Google. La utilització d’aquesta tècnica és una al·legoria a la ciutat en l’àmbit tecnològic i artístic: una ciutat que tradicionalment ha absorbit estils i tecnologies per crear el seu propi llenguatge únic i propi.

 

Fernando Vilariño / Obra: @BrossaInèdit

Tipus: Instal·lació digital

On: Biblioteca Ignasi Iglésias Can Fabra, (Sant Andreu)

Descripció: @BrossaInèdit és un projecte transdisciplinar que busca la (re)-valorització de les col·leccions digitals mitjançant la contribució del públic. Poemes del poeta Joan Brossa al descobert, sobre els que el públic podrà afegir sentiments i emocions que els hi evoquin.

 

Anna Carreras / Obra: Matriu social

Tipus: Videoart

On: Hospital Universitari Vall d’Hebron, (Horta-Guinardó)

Descripció: ‘Matriu Social’ ens invita a conèixer-nos millor com a societat i ens invita a la reflexió individual i conjunta, mitjançant 3 animacions generatives basades en 3 models: el joc de la vida, el model sociològic de Schelling i el model de Voter.

 

Daniel Duato / Obra: Extramurs

Tipus: Videoart

On: Ateneu Fabricació Les Corts (Les Corts)

Descripció: L’obra mostra mitjançant una pantalla una imatge satel·lital de Barcelona, sobre la que es representen les interaccions entre usuaris de xarxes socials de Barcelona i de diferents parts del món. Aquesta imatge es modifica a temps real, transformant breument les àrees de la ciutat en les que es troben els usuaris barcelonins en aquelles àrees d’altres parts del món amb les que interactuen en les xarxes socials.

 

Mobile Week Barcelona: 10 diàlegs, 10 creacions, 10 rutes

Mobile Week Barcelona és un projecte de ciutat que vincula espais d’innovació, centres culturals, científics i de recerca i els obre a tot tipus de col·lectius (científics, artistes, pensadors, etc.). La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 20 i el 26 de febrer, planteja tres tipus d’activitats obertes i gratuïtes per a tota la ciutadania. Els 10 districtes de la ciutat acolliran 10 diàlegs (converses amb experts), 10 rutes (recorreguts pels espais més innovadors de cada districte) i les 10 creacions artístiques ja presentades avui.

Els diàlegs, 10 converses que se celebraran del 20 al 24 de febrer en horaris de matí (13h a 14,30h) i tarda (19h a 21h), i que estaran protagonitzats per emprenedors, artistes, catedràtics, pensadors, creadors i científics. Alguns dels prop de 60 ponents ja confirmats són Marc Vidal, consultor en transformació digital, Josep Ramoneda, periodista, filòsof i escriptor, Francesca Bría, comissionada de tecnologia i innovació digital de l’Ajuntament de Barcelona, o Josep A. Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya, entre d’altres. Tots ells abordaran, juntament amb representants de Mobile World Capital Barcelona, l’impacte de la transformació digital a nivell social, cultural i econòmic.

Per últim, a més de les creacions artístiques, la programació prevista proposa 10 rutes inspiradores pels 10 districtes barcelonins amb l’objectiu de redescobrir els espais de creativitat, innovació, cultura digital, tecnologia i pensament més rellevants de la ciutat.

 

Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona impulsa la transformació mòbil i digital de la societat, amb l’objectiu de millorar la vida de les persones a nivell global.

Amb suport públic i privat a Barcelona, Catalunya i Espanya, MWCapital treballa en tres àrees: Capacitació de noves generacions, professionals i ciutadans en l’ús de tecnologies digitals; transformació digital de la indústria; i l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital.

Els nostres programes estan transformant positivament l’educació, la indústria i l’economia.

MWCapital acull Mobile World Congress i organitza 4 Years From Now [4YFN], la plataforma de negocis per a la comunitat de startups.

www.mobileworldcapital.com

 

(78 Posts)