Food Ink i el restaurant Yours llancen la primera experiència 3D en restauració a Barcelona

  • Els propers 8,9 i 10 de desembre el restaurant barceloní serà l’escenari de la major experiència gourmet futurista del món basada en un menú degustació de 9 plats tots ells impresos en 3D

 

  • El disseny del menú està inspirat en la carta del Yours i adaptat a la tecnologia 3D per Food Ink i els xefs, Joel Castanyé i Mateu Blanch, del restaurant La Boscana, que recentment ha obtingut una estrella Michelin

 

Barcelona, 2 de desembre de 2016. Food Ink, referent en la restauració 3D al món, el restaurant Yours i Noel Alimentaria presenten la primera experiència 3D en restauració a Barcelona en un acte únic de tres dies: 8,9 i 10 de desembre. Els comensals podran gaudir de la major experiència gourmet futurista del món que consisteix en un menú degustació de 9 plats impresos amb tecnologia 3D i sempre basat en producte natural i d’alta qualitat. El disseny del menú està inspirat en la carta del Yours, adaptat a la tecnologia 3D per Food Ink i els xefs, Joel Castanyé i Mateu Blanch, de La Boscana, restaurant que recentment ha guanyat una estrella Michelin. Ambdós han acompanyat el projecte des del seu inici.

10 persones podran gaudir cada nit d’aquesta experiència culinària a un preu de 180€ el menú. Les inscripcions es poden obtenir a la web de Food Ink (www.foodink.io). L’esdeveniment però, estarà obert també a tots aquells que no s’hagin pogut inscriure i es podrà fer un tast de 5 petites tapes 3D inspirades en el menú per 5€, incloent, a més, copa de cava i un detall sorpresa.

Experiència gastronòmica innovadora

L’esdeveniment va més enllà del 3D: ulleres de realitat virtual, projeccions visuals, i, fins i tot, música composta per intel·ligència artificial. Es tracta d’una experiència 360º on els clients menjaran amb coberts i copes completament impresos en 3D, i on també les taules, cadires i llums s’han obtingut a través d’aquesta tecnologia. Són alguns dels primers mobles funcionals impresos en 3D del món.

L’objectiu de Food Ink és utilitzar el llenguatge universal del menjar com una manera divertida i accessible per a promoure la consciència sobre les increïbles possibilitats de la impressió en 3D i altres noves tecnologies prometedores. Aquest model de restaurant serveix com a plataforma per a la conversa sobre com aquestes tecnologies emergents desafien i canvien ràpidament la forma en què mengem, creem, compartim i vivim.

Un projecte amb col·laboradors de luxe

En el desenvolupament del projecte també ha participat activament el futbolista,  Gerard Piqué, vinculat al restaurant Yours i sempre interessat en les últimes tecnologies.

Destacar que productes de Noel Alimentaria i Bas Alimentària (Natrus), empreses vinculades al Yours, seran presents en el menú. Així mateix, Els Amics de les Arts també hi estaran representats a través d’un plat inspirat en una de les seves cançons, “la taula petita”. El maridatge es farà amb cava de Juvé y Camps, vi del Celler Pardas i còctels gourmet.

L’experiència continua

L’experiència gastronòmica que es viurà els propers 8,9 i 10 de desembre només serà el punt de sortida. A partir del dia 11, el restaurant Yours incorporarà a la seva cuina una impressora 3D amb l’objectiu d’introduir aquest concepte a la seva carta. Es dissenyarà un menú específic on algun dels plats estarà obtingut a través d’aquesta tecnologia impulsada per Food Ink.

Sobre Yours

El restaurant Yours s’inaugura l’any 2011 pel xef Juanjo Mestre amb el concepte “Personalitza’t la teva hamburguesa” i una seleccionada cuina gastronòmica 100% natural de Km0. Ara, fa un pas endavant i es torna a reinventar per formar part del que serà una revolució en el sector.

Sobre Food Ink

Food Ink, després de la seva exitosa estrena mundial a Londres l’estiu passat, on va ser rebut pels mitjans de comunicació internacionals i el públic amb excel·lents crítiques, inicia ara una gira mundial. Són impulsors d‘un concepte completament nou de restaurant i una marca de tecnologia dels aliments,  creada per Antony Dobrzensky i Marcio Barradas.

 

(316 Posts)