El RACC instal·la els seus punts d’autoreparació de bicicletes a les estacions d’FGC de Pl. Catalunya, Pl. Espanya, Gràcia, Sarrià i Rubí

  • Els Punts Bici són estacions d’autoreparació de bicicletes d’ús lliure i gratuït equipades amb les eines necessàries per fer-hi petites reparacions i tasques de manteniment, com inflar les rodes o ajustar els frens
  • Amb aquest acord entre el RACC i FGC, el Club continua l’expansió de la xarxa de Punts Bici en ubicacions estratègiques de diversos municipis per afavorir la mobilitat intermodal i sostenible

El RACC ha instal·lat els seus punts d’autoreparació de bicicletes a cinc estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. L’acord amb FGC permet donar un impuls a l’expansió de la xarxa de Punts Bici del RACC, tant a Barcelona com a altres municipis de l’àrea metropolitana, per fomentar l’ús de la bici i afavorir una mobilitat intermodal, sostenible i més àgil.

El president del RACC, Josep Mateu, i el president d’FGC, Enric Ticó, han inaugurat aquest matí el primer Punt Bici d’aquest acord, situat a l’estació de la Plaça Catalunya de Barcelona, concretament al vestíbul dels carrers de Bergara i Pelai. La primera fase del desplegament s’ha completat amb la instal·lació de quatre Punts Bici més a les estacions de Gràcia, Pl. Espanya, Sarrià i Rubí, mentre les dues entitats estudien la seva implantació en altres estacions.

Els Punt Bici són d’ús lliure i gratuït i estan equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a les seves bicicletes, com inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes. A més s’ha habilitat la pàgina web www.racc.cat/puntbici on s’explica pas a pas com fer les reparacions més freqüents.

Els Punt Bici s’ubiquen en punts estratègics de les ciutats on hi ha un alt volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic, i tenen l’objectiu de facilitar la mobilitat ciclista i incentivar l’ús d’aquest vehicle. El RACC va instal·lar els dos primers Punts Bici de Catalunya el passat mes de maig a Sant Cugat del Vallès: un a la plaça de Lluís Millet, davant de l’estació d’FGC de Sant Cugat, i l’altre a la plaça Rotary, una important via d’accés al Parc de Collserola. El Club també està en contacte amb altres municipis de l’àrea metropolitana que han mostrat interès en comptar amb aquest servei.

Des de fa anys FGC treballa en diferents iniciatives per promoure la intermodalitat en el transport púbic, contribuint així a la millora de la mobilitat a Catalunya i augmentant la satisfacció dels seus clients. Ferrocarrils de la Generalitat és una de les deu empreses ferroviàries que formen part del projecte BiTiBi, guanyador de la convocatòria CIP-IEE-2013 de la Comissió Europea, que té com a objectiu augmentar l’eficiència energètica del transport europeu gràcies a l’oferiment de serveis que promouen la intermodaliat bici-tren-bici.

El RACC està duent a terme un procés de transformació per passar de ser un Automòbil Club a un Club de Serveis a la Mobilitat que acompanyi els ciutadans en els seus desplaçaments, ja siguin en transport privat motoritzat, transport públic, a peu o en bicicleta, segons les necessitats que tinguin en cada moment. Per aquest motiu, treballa en el desenvolupament de nous serveis que donin resposta a les necessitats dels usuaris i que garanteixin una mobilitat més sostenible, segura, assequible i connectada. El desplegament de la xarxa de Punts Bici és una iniciativa impulsada des del Laboratori de Serveis a la Mobilitat del RACC, l’àrea d’innovació que investiga i dissenya serveis relacionats amb la nova mobilitat.

(380 Posts)