El millor somriure del 27-S

  • La imatge del líder és un factor determinant en comunicació política, i el somriure una peça clau per millorar la nostra imatge personal
  •  Inés Arrimadas és la candidata que presenta un somriure més bonic

Tarragona, 17 de setembre de 2015.- El proper 27 de setembre es celebren eleccions al Parlament de Catalunya, una cita transcendental on els electors podran escollir entre set candidatures. La imatge dels líders és un factor determinant dins la planificació estratègica de la comunicació política: avui en dia, gràcies a l’aparició constant dels polítics als mitjans de comunicació, la imatge personal del líder transmet als electors allò que el partit polític representa.

En aquest sentit, la doctora Conchita Curull, directora mèdica de Clínica Curull, afirma que el somriure és una peça clau per transmetre la nostra imatge personal. Diferents estudis, entre els quals destaca el realitzat per Clínica Curull sobre “Estètica i salut dental a Catalunya”, es fan ressò de les aportacions d’un somriure bonic dins el nostre entorn professional i personal, tant per assolir l’èxit en la feina com en les nostres relacions familiars, de parella, etc.

Més enllà del discurs i les paraules, la comunicació no verbal té una gran transcendència per crear la marca personal dels polítics: gestos, formes de vestir, mirades, somriures… En aquesta línia, anem a descobrir una altre aspecte dels candidats a la presidència de la Generalitat gràcies a la doctora Conchita Curull: qui guanyaria les eleccions al millor somriure?

RAÜL ROMEVA, candidat de JUNTS PEL SÍ: el candidat d’aquesta llista unitària presenta unes dents ben alienades i proporcionades, es tracta d’un somriure agradable que no mostra les genives. Tot i així, el color de les seves dents és massa obscur. En aquest sentit, la doctora Curull recomana un emblanquiment dental, que és el tractament ideal per recuperar el color original del somriure. A més, per la forma de la seva mandíbula i els marcats músculs maxil·lars, la doctora creu endevinar un grau elevat de bruxisme, que és la tendència a constrènyer les dents. Entre un 10 i un 20% de la població pateix aquest mal hàbit, causat per un problema d’oclusió, ansietat o estrès, entre d’altres. La solució és molt senzilla: la col·locació d’una placa de descarrega per les nits que evita que les dents es pressionin entre si i protegeixen l’articulació.

ANTONIO BAÑOS, candidat de la CUP: el candidat de la CUP mostra unes dents petites, desgastades i obscures. Els motius pels quals deixem de tenir unes dents blanques poden ser diversos: cafè, té, tabac, alguns medicaments… Per altra banda, Antonio Baños presenta, com el candidat de Junts pel Sí, bruxisme. Els tractaments ideals serien, en aquest cas: emblanquiment dental, carilles i placa de descarrega.

LLUÍS RABELL, candidat de CATALUNYA SÍ QUE ES POT: Lluís Rabell presenta un somriure similar a Antonio Baños: dents petites, desgastades i obscures, amb cert grau de bruxisme.  Les situacions d’estrès que poden generar les activitats relacionades amb l’activisme polític poden estar al darrera d’aquest mal hàbit de constrènyer les dents.

RAMON ESPADALER, candidat de UNIÓ DEMOCRÀTICA: Ramon Espadaler llueix un somriure blanc i lluminós, tot i que les seves  dents no estan ben alineades. La millor solució per alinear les dents és la ortodòncia invisible: una sèrie d’alineadors pràcticament invisibles que es canvien cada dues setmanes per un nou joc. Amb aquests alineadors, les dents es van movent fins aconseguir estar rectes i ben col·locades. Una solució alternativa, i més immediata, per modificar la forma i la anatomia de les dents seria la utilització de carilles composite o de ceràmica,una fórmula que proporciona resultats estètics perfectes sense afectar la estructura dental.

MIQUEL ICETA, candidat del PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA:  segons la doctora Curull, el candidat socialista presenta unes dents asimètriques, petites, desgastades i groguenques. En aquest sentit, la doctora recomana un  “Anàlisis Digital del Somriure”, una tècnica que permet dissenyar el somriure ideal considerant les característiques facials dels pacients. Per mitjà d’aquest sistema es podria analitzar la grandària, posició, asimetria o color de les dents de Miquel Iceta amb l’objectiu de dissenyar el seu somriure ideal i posteriorment realitzar els tractaments idonis per aconseguir-lo i millorar la seva imatge.

XAVIER GARCIA ALBIOL, candidat del PARTIT POPULAR: el candidat popular llueix unes dents grans, ben proporcionades dins el seu rostre i suficientment blancs, tot i que la doctora Curull li recomanaria un emblanquiment dental per unificar el seu color.

INES ARRIMADAS, candidata de CIUTADANS: segons estudis realitzats per Clínica Curull, les dones atorguen més importància a l’estètica que els  homes. Inés Arrimadas confirma aquesta dada ja que mostra un somriure blanc, lluminós, proporcionat i saludable. Sens dubte, el somriure més bonic de tots els candidats a la presidència de la Generalitat.

 

 

(391 Posts)