Cooltra Motos i FGC signen un acord per promoure la mobilitat elèctrica a Barcelona

  • L’objectiu és promoure la mobilitat sostenible a través del servei de motos elèctriques compartides de Cooltra com a transport complementari d’FGC

  • La companyia de motos oferirà descomptes pel seu servei de motosharing a tots els usuaris d’FGC amb abonament

 

Barcelona, 6 de juliol de 2016 – El director general de Cooltra, Timo Buetefisch, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, han signat un acord de col·laboració amb què s’han compromès a promoure la mobilitat elèctrica i sostenible a Barcelona.

A través d’aquest acord, Cooltra es consolida com a complement del transport públic de la ciutat, en aquest cas dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, una empresa amb més de 150 anys d’història que ofereix el seu servei a 80 milions de persones cada any. Amb l’objectiu de facilitar l’accés al servei, Cooltra oferirà descomptes pel seu servei de motosharing a tots els usuari d’FGC amb abonaments i es compromet treballar per garantir la presència d’scooters a les proximitats de les parades de ferrocarrils.

El president d’FGC, Enric Ticó, ha confirmat que Ferrocarrils desenvolupa i dóna suport a sistemes de transport que fomenten la intermodalitat i la mobilitat sostenible. En aquest sentit, ha destacat iniciatives endegades des d’FGC com els punts de recàrrega per a cotxes elèctrics que s’han instal·lat a algunes estacions, els autobusos d’aportació amb més d’un milió i mig de viatgers l’any, la implementació d’un programa europeu que fomenta l’ús de la bicicleta elèctrica, pensat sobretot per als polígons industrials, i també l’ús de la bicicleta convencional.

Segons Enric Ticó, “amb aquest acord el que fem és un obsequi als nostres clients i treballadors perquè puguin utilitzar aquest sistema de transport sostenible. Des d’FGC afirmem que el millor sistema de transport és el ferrocarril perquè és el més econòmic i fiable, però és un sistema rígid amb unes parades que no sempre estan a prop del destí final de les persones que es mouen. Per això des de fa temps promovem diferents sistemes d’intermodalitat que afavoreixin l’últim desplaçament fins a la destinació”.

“Estem especialment contents d’anunciar aquest acord amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Aquesta col·laboració satisfà les necessitats de mobilitat dels usuaris de Ferrocarrils, que ara disposen d’un servei d’última milla per apropar-se de forma sostenible al seu lloc de destí, en cas que aquest quedi encara una mica lluny de la parada de FGC” ha manifestat Timo Timo Buetefisch, director general de Cooltra.

Va ser el passat mes de març quan Cooltra Motos va llançar a Barcelona el servei eCooltra Motosharing, un nou concepte de mobilitat sostenible que permet a l’usuari complementar els seus desplaçaments en transport públic per la ciutat amb la comoditat de poder utilitzar una moto elèctrica i pagar només pels minuts que la utilitza. L’usuari només ha de reservar la moto més propera a través d’una aplicació i començarà a pagar 0,24 cèntims el minut en el moment que la comenci a utilitzar. Es tracta d’un servei completament ecosostenible que actualment ja compta amb una flota disponible de 250 motos a la ciutat de Barcelona i la previsió d’assolir els 50.000 usuaris a final d’any.

La col·laboració amb una entitat com Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aporta solidesa i sobretot experiència en l’àmbit de la mobilitat pública. FGC porta molts anys treballant amb usuaris que habitualment no es mouen amb vehicle privat i que per tant necessiten trobar alternatives que s’adaptin a les seves necessitats. Avui en dia, aquestes necessitats estan cada cop més vinculades a les noves tecnologies i a la innovació, dos conceptes molt presents en el servei de motosharing de Cooltra.

 

Sobre Cooltra:

Cooltra neix el 2006 amb l’objectiu d’oferir un servei de lloguer d’scooters tant a turistes com a residents. En pocs anys, l’empresa ha viscut un important creixement que l’ha consolidat com a companyia líder en solucions de mobilitat gràcies a la tecnologia, el talent i la qualitat del seu servei.

Actualment compta amb una flota d’unes 6.000 motos (650) elèctriques, i té presència a més de 6 països amb 17 delegacions pròpies y més de 100 punts de lloguer al sud d’Europa amb una plantilla de 80 treballadors.

A més del lloguer de motos a curt i llarg termini, Cooltra també ofereix serveis com el renting flexible, la gestió de flotes, esdeveniments i tours guiats.

 

Sobre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és una empresa pública amb més de 150 anys d’història que gestiona línies de transport de viatgers, de mercaderies, trens turístics i 5 estacions de muntanya. Els trens d’FGC transporten 80 milions de persones a l’any cobrint l’àrea metropolitana de Barcelona, les comarques pròximes a la ciutat (Línia Barcelona-Vallès i Línia Llobregat-Anoia) i les poblacions entre Lleida i la comarca del Pallars Jussà (Línia Lleida-La Pobla), contribuint a la millora de la mobilitat a Catalunya. A nivell internacional, FGC és una de les empreses de transport amb millors indicadors del món, i ocupa els primers llocs en aspectes clau en gestió ferroviària, com el menor índex de frau (0,017%), la puntualitat (99,29%) i l’índex de cobertura (90,52%).

 

Per a més informació

Marta ValverdeRomán y Asociados            Enric BlanchRomán y Asociados

m.valverde@romanyasociados.es                 e.blanch@romanyasociados.es

            +34 93 414 23 40                                             +34 93 414 23 40 / 646 239 326

(316 Posts)